Sklep Janki: tel: (22) 1234 992
Sklep Ząbki: tel: (22) 1234 993
Sklep Łódź: tel: (42) 2334 106
Moje dane
Zaloguj się Nowy Klient? Zarejestruj się
Nie wiesz od czego zacząć?
Zobacz polecane produkty
0 osób kupiło 0 produktów
Drukuj opis
Opis produktu
Wędzenie lub uszlachetnianie potraw z grilla specjalnymi aromatami drewna jest absolutnie modne, a Smoke Pellets są często pierwszym wyborem w tym zakresie.
Dzięki wysoko skompresowanym pelletom do grillowania, które są naturalnie wytwarzane bez kory, zapewnione jest długotrwałe wytwarzanie dymu - nawet 2-3 razy dłużej niż w przypadku stosowania zrębków do wędzenia.
Wędzenie z użyciem pelletu do wędzenia firmy Monolith
Pellety wędzarnicze oferują jeszcze więcej korzyści w porównaniu z zrębkami wędzarniczymi, ponieważ nie ma potrzeby ich namaczania ani podlewania. Ponadto pellet wędzarniczy nadaje się do wszystkich rodzajów grilli, zarówno wędzarni, jak i grilli gazowych czy węglowych.
Stosowanie pelletu w wędzarniach, grillach na węgiel drzewny lub grillach gazowych
W zależności od rodzaju grilla, zastosowanie pelletu nieco się różni. W przypadku grilla na węgiel drzewny (i oczywiście grilla Monolith) wystarczy włożyć pellet bezpośrednio do węgla drzewnego. Dym utrzymuje się przez 5-10 minut i nadaje grillowanym potrawom pożądany, delikatny aromat drewna. Aby uzyskać bardziej intensywny smak, proces ten można powtarzać dowolną ilość razy.
W grillu gazowym stosuje się dobrze znaną skrzynkę wędzarniczą. Wystarczy umieścić pellety w pojemniku wędzarniczym i umieścić go na grillu. Po kilku minutach dym rozprzestrzeni się po całym grillu.
Użycie pelletu w wędzarni jest podobne do grillowania na węglu drzewnym. Wystarczy umieścić pellet wędzarniczy w komorze paleniskowej w żarze, a powstały w ten sposób dym przechodzi przez komorę gotowania i nadaje grillowanym potrawom pożądany aromat. Proces ten można oczywiście powtarzać dowolną ilość razy.
Pelety z drewna bukowego wytwarzają intensywny, mocny aromat dymu, który może być stosowany powszechnie. Zaleca się spożywanie wołowiny, ryb, wieprzowiny, drobiu i dziczyzny.
Opakowanie: 1kg