Sklep Janki: tel: (22) 1234 992
Sklep Ząbki: tel: (22) 1234 993
Sklep Łódź: tel: (42) 2334 106
Moje dane
Zaloguj się Nowy Klient? Zarejestruj się
Nie wiesz od czego zacząć?
Zobacz polecane produkty
0 osób kupiło 0 produktów
Do darmowej wysyłki brakuje: 1 000,00 zł
Do darmowej wysyłki brakuje: 199,00 zł
Drukuj opis
Opis produktu
Wszechstronny japoński nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Szeroka klinga ułatwia przenoszenie pokrojonych produktów do salaterki lub na patelnię i przydaje się też do rozgniatania czosnku. Wysoko umieszczona rękojeść zapobiega uderzaniu kłykciami o deskę. Dzięki sporym gabarytom nóż doskonale się nadaje do krojenia dużych owoców i warzyw, takich jak arbuz, cukinia czy kapusta.
Dane techniczne:
Ostrze - stal molibdenowo wanadowa
Rękojeść - drewno oliwne
Twardość - 56-58 HRC
Długość całkowita - 30,5 cm
Długość ostrza - 17 cm
Szerokość klingi - 4,3 cm
Grubość klingi - 2,2 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetrycznny
Waga - ok. 165 g