Moje dane
Zaloguj się Nowy Klient? Zarejestruj się
Nie wiesz od czego zacząć?
Zobacz polecane produkty
0 osób kupiło 0 produktów
Do darmowej wysyłki brakuje: 1 000,00 zł
Do darmowej wysyłki brakuje: 199,00 zł
Drukuj opis
Opis produktu
Najbardziej wszechstronny nóż kuchenny, przeznaczony do krojenia warzyw, owoców, mięsa i ryb. Ponieważ posiada ostry czubek, w razie potrzeby może także służyć do oddzielania mięsa od kości, porcjowania kurczaka czy filetowania mniejszych ryb. Ostrze o optymalnej długości pozwala kroić większe płaszczyzny i gwarantuje pełną kontrolę nad nożem. Dobrej jakości nóż szefa kuchni to niezbędne narzędzie w arsenale każdego kucharza.
Dane techniczne:
Ostrze - stal molibdenowo wanadowa
Rękojeść - drewno oliwne
Twardość - 56-58 HRC
Długość całkowita - 32,7 cm
Długość ostrza - 20 cm
Szerokość klingi - 4,3 cm
Grubość klingi - 2,0 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 169 g