Moje dane
Zaloguj się Nowy Klient? Zarejestruj się
Nie wiesz od czego zacząć?
Zobacz polecane produkty
0 osób kupiło 0 produktów
Do darmowej wysyłki brakuje: 1 000,00 zł
Do darmowej wysyłki brakuje: 199,00 zł
Drukuj opis
Opis produktu
Patelnia stalowa Kenno 28 cm
Patelnia Kenno Steel wykonana jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej. Patelnia idealnie nadaje się do zrumienienia. Nadaje się do wszystkich rodzajów kuchenek, w tym indukcyjnych i piekarników. Patelnię łatwo utrzymać w czystości i można myć w zmywarce.
Patelnia ze stali Kenno Steel 28 cm
- Struktura plastra miodu, która zapobiega przywieraniu potraw do patelni
- Bez powłoki ściernej
- Można myć w zmywarce
- Do wszystkich typów kuchenek, w tym indukcyjnych i piekarników
- Patelnia ma średnicę 28 cm
- Średnica dna 21 cm
Kenno Steel to stylowa, trwała i wysokiej jakości patelnia. Nie ma powłoki ściernej, więc jej żywotność jest znacznie dłuższa niż, na przykład, powlekane patelnie. Dzięki trójwarstwowej podstawie patelnia nagrzewa się szybko i równomiernie. Ergonomicznie ukształtowany uchwyt nie nagrzewa się w piecu i zapewnia pewny chwyt.
Patelnia Kenno Steel ma fakturę plastra miodu, która zapobiega przywieraniu potraw do patelni. Patelnia idealnie nadaje się do zrumienienia na maśle i oleju, nadając potrawom pyszny smak i chrupiącą powierzchnię. Steki zyskują piękny, brązowy kolor. Stal ma dobre właściwości magazynowania ciepła, dzięki czemu można stosować niższe temperatury pieczenia.
Wysokiej jakości patelnia ze stali nierdzewnej jest trwała i łatwa do utrzymania w czystości, można myć w zmywarce. Nadaje się do wszystkich typów kuchenek, w tym indukcyjnych i piekarników.
Wskazówki dotyczące smażenia
Patelnia ze stali nierdzewnej przyrumienia potrawy przy znacznie niższych temperaturach niż patelnia powlekana, dlatego ważne jest obniżenie temperatury smażenia, aby uniknąć przypalenia i przyklejenia się do dna.
W przypadku najbardziej wrażliwych składników, takich jak kurczak lub czerwona ryba, znacznie obniż temperaturę smażenia i dodaj więcej tłuszczu lub oleju. Białka mogą przylegać do stali nawet w niskich temperaturach. Unikaj niepotrzebnego obracania jedzenia we wczesnych etapach pieczenia.
Pierwsze użycie i czyszczenie
Zawsze przed użyciem umyj nową patelnię. Patelnię najlepiej czyścić natychmiast po użyciu, a żywność przylegającą do powierzchni patelni można łatwo wyczyścić przez zalanie patelni i gotowanie wody. Po umyciu osusz patelnię.