Moje dane
Zaloguj się Nowy Klient? Zarejestruj się
Nie wiesz od czego zacząć?
Zobacz polecane produkty
0 osób kupiło 0 produktów
Do darmowej wysyłki brakuje: 1 000,00 zł
Do darmowej wysyłki brakuje: 199,00 zł
Drukuj opis
Opis produktu
Specjalistyczny japoński nóż przeznaczony do cięcia ziół i warzyw. Dzięki prostokątnej klindze można szybko przenieść pokrojone składniki do salaterki lub na patelnię. Doświadczony kucharz za pomocą cienkiego noża Nakiri potrafi uzyskać ozdobne, półprzezroczyste plastry (metoda katsura-muki). Prosta krawędź tnąca służy do krojenia w linii pionowej i pozwala zastosować wiele różnych technik, takich jak julienne czy chiffonade.
Dane techniczne:
Ostrze - stal molibdenowo-wanadowa
Rękojeść - polipropylen
Twardość - 56-58 HRC
Długość całkowita - 31,2 cm
Długość ostrza - 17 cm
Szerokość klingi - 5,0 cm
Grubość klingi - 1,2 mm
Sposób ostrzenia - szlif dwustronny symetryczny
Waga - ok. 123 g