Moje dane
Zaloguj się Nowy Klient? Zarejestruj się
Nie wiesz od czego zacząć?
Zobacz polecane produkty
0 osób kupiło 0 produktów
Do darmowej wysyłki brakuje: 1 000,00 zł
Do darmowej wysyłki brakuje: 199,00 zł
Drukuj opis
Opis produktu
Mieszanka zrębek wędzarniczych bukowo-olchowych to niezastąpiony produkt w każdej przydomowej wędzarni. Nadadzą Twoim wyrobom niepowtarzalnego smaku, koloru oraz aromatu nie wpływając jednocześnie na skład chemiczny żywności. Świetnie sprawdzą się także w grillu.
Zależnie od tego, jaki rodzaj drewna zastosujemy do wędzenia uzyskamy inny smak i aromat tych samych wyrobów. Mieszanka bukowo-olchowa to najbardziej uniwersalny i najczęściej stosowany rodzaj zrębek wędzarniczych. Można je stosować do wędzenia wszystkich rodzajów mięsa oraz ryb. Nadają potrawom złoto-brązową barwę oraz specyficzny smak i aromat.
Zrębki produkowane są z naturalnego drewna, które pozyskiwane jest z obszarów ekologicznie czystych. Są następnie starannie segregowane i poddawane obróbce termicznej (suszeniu) w bardzo wysokich temperaturach (ok. 600o C) dzięki czemu są całkowicie pozbawione pleśni, grzybów czy drobnoustrojów i cechują się bardzo niską wilgotnością.
Wygodne opakowanie w formie worków strunowych zapewnia komfort użytkowania, transportu i przechowywania zrębek, a także chroni je przed wilgocią.
Zalecamy przechowywać produkt w chłodnym, suchym miejscu zabezpieczonym przed działaniem czynników atmosferycznych.
Sposób użycia:
Zrębki należy umieścić na żarze (powstałym po wypaleniu np. drewna) w odpowiedniej ilości i dokładać do uzyskania oczekiwanego efektu. Nie powinno umieszczać się ich bezpośrednio na palenisku – szybko się spalą nie wytwarzając odpowiedniej ilości dymu. W celu uzyskania większej ilości dymu można je zwilżyć wodą.