Moje dane
Zaloguj się Nowy Klient? Zarejestruj się
Nie wiesz od czego zacząć?
Zobacz polecane produktyGwarancja najniższej ceny
Skontaktuj się lub przyjdź do sklepu stacjonarnego a my postaramy się dostosować cenę.
0 osób kupiło 0 produktów

Do darmowej wysyłki brakuje: 1 000,00 zł

Do darmowej wysyłki brakuje: 199,00 zł





Drukuj opis
Opis produktu
W kwestii dostępności produktu prosimy o kontakt mailowy bądź telefoniczny.
Bradley Smoker to wyjątkowa wędzarnia, sprzedawana w komplecie z towarzyszącą jej wytwornicą dymu, w której brykiety smakowe są palone przez 20 minut, aby temperatura nie ulegała wahaniom. Eliminuje to gazy, kwasy i żywice o wysokiej temperaturze, które mogą zniekształcać smak wędzonej żywności.
Bradley Smokers sprawia, że potrawy mają czysty smak i nie mają żadnego posmaku. Podczas gdy inni palacze wymagają ciągłej opieki, Bradley Smoker automatycznie wytwarza czysty, chłodny dym do 9 godzin, bezpiecznie i bez interwencji.
Podobnie jak w przypadku oryginalnego modelu, Bradley Digital Smokers są w stanie wędzić zarówno na gorąco, jak i na zimno: w rzeczywistości wykonują one niezwykle dobrą pracę wędzenia na zimno dzięki ciągłemu i kontrolowanemu sposobowi wytwarzania dymu. Do wędzenia na zimno zaleca się stosowanie adaptera Cold Smoke.
Materiały eksploatacyjne do brykietów są spalane na elemencie elektrycznym – więcej o brykietach i procesie wytwarzania dymu przeczytasz w Bradley Smokers. W przypadku wędzenia na gorąco ciepło do gotowania jest wytwarzane przez niezależnie sterowany element elektryczny. To oddzielny element od palnika na brykiety. W modelach cyfrowych sterowanie temperaturą w komorze odbywa się za pomocą programowalnego panelu z przodu generatora dymu.
Programowalny wyświetlacz cyfrowy zapewnia precyzyjną kontrolę nad procesem wędzenia z kontrolą trzech oddzielnych parametrów:
Temperatura komory: ustaw docelową temperaturę komory, a wędzarnia będzie próbowała utrzymać tę temperaturę, jednocześnie wyświetlając rzeczywistą temperaturę w komorze.
Czas wędzenia: ustaw żądany czas działania komory (czas pieczenia). Po upływie tego czasu element grzejny wyłączy się.
Czas wędzenia ustaw czas, w którym wędzarnia ma nadal wytwarzać dym. Można to ustawić niezależnie od czasu działania komory.
Model BTDS108CE posiada w standardzie sześć półek o pojemności 108 litrów.
Jeśli nie potrzebujesz takiej pojemności, to wędzarnia Bradley smoker 4 Rack Digital ma cztery półki i pojemność 76 litrów.
Przednia obudowa modeli cyfrowych ma wygląd malowanej szczotkowanej stali nierdzewnej. Powierzchnie wewnętrzne są ze stali nierdzewnej. Podobnie jak w przypadku Original Bradley Smoker obudowa jest izolowana. Dodatkowe półki także teflonowe Bradley będą pasować do tych modeli. Dostępne są również inne akcesoria.
Idealny do rozrywki, tworzenia wykwintnych potraw we własnym domu lub po prostu cieszenia się smakiem, który przynosi palenie. Prostota i łatwość obsługi Bradley Digital Smokers sprawiają, że są one doskonałym wyborem dla wszystkich typów użytkowników.
Chociaż Bradley Smokers są przeznaczone do użytku domowego, są również szeroko stosowane w lekkich środowiskach komercyjnych.
Wymiary zewnętrzne (mm): 430W x 370D x 990H – 610W z generatorem na boku
Wymiary wewnętrzne (mm): 380W x 290D x 840HT
Powierzchnia / pojemność: użytkowa wysokość wędzenia 673 mm nad tacką ociekową 56250 cm3
Powierzchnia wędzenia: 2178 cm2
Waga z opakowaniem: 30 kg
Wymiary w opakowaniu: 510W x 460D x 1070H