Hamburgery
Hamburgery
Wielkość burgera
Kiedy już wybierzesz swoje mięso, będziesz musiał określić, jak duże chcesz zrobić swoje placki. Tu właśnie przydaje się prasa do burgerów Broil King. Najpierw spryskaj prasę olejem, aby zapobiec przywieraniu mięsa. Weź garść mielonego mięsa i zroluj je w kulkę w dłoniach. Umieść ją na prasie i użyj trzech wygrawerowanych linii, aby określić rozmiar placka. Następnie użyj górnej połowy prasy, aby mocno docisnąć i spłaszczyć kulkę. Trzy wycięcia na górze odpowiadają trzem wygrawerowanym liniom na dolnej połowie prasy. Możesz dodać więcej mięsa lub usunąć część, w zależności od tego, jak dużego chcesz zrobić burgera.
Używanie prasy do hamburgerów to świetny sposób, aby zapewnić sobie równomierną wielkość placków podczas gotowania dla dużej grupy. W ten sposób nie doprowadzisz do przeciągnięcia niektórych burgerów i nie dosmażenia innych. Wgłębienie w górnej części kotleta pomaga zapobiegać unoszeniu się burgerów i zaokrąglaniu ich w kulki podczas grillowania.
Prasa do burgerów BROIL KING
Metody Grillowania
Istnieje kilka sposobów na przyrządzenie placka na grillu, ale zacznijmy od metody z rusztem. W przypadku rusztu ze stali nierdzewnej mamy jeden wybór strony na której będziemy grillować. Jednakże, jeśli masz żeliwo można wykorzystać albo spiczastą stronę lub rowkowane strony. Spiczasta strona nada burgerowi charakterystyczny wzór. Natomiast przewrócenie rusztu na stronę rowkową pomoże utrzymać wilgoć w hamburgerze, ponieważ soki znajdujące się w rowkach ogrzewają mięso podczas grillowania.
W przypadku płyty żeliwnej stosuje się podobną metodę grillowania, pilnując, aby burgery nie zbrązowiały zbyt szybko, podczas gdy wnętrze się piecze. Jednak w przypadku płyty żeliwnej, masz znacznie szerszą, równą powierzchnię grzewczą, która działa jako bariera między mięsem a bezpośrednim płomienie, pozwala to uniknąć zapalenia się ognia, co zapewnia bardziej kontrolowane grillowanie.
Wykończenie
Ostatnim elementem Twojego burgera są oczywiście bułki i dodatki. Płyta żeliwna jest świetna do przygotowania smażonej cebuli, pieczarek, bekonu i innych dodatków do burgera. Możesz również użyć go do opiekania bułek na złoty kolor. Drugą opcją jak nie mamy płyty żeliwnej jest dobrym rozwiązaniem górny ruszt. A Gdy już masz gotowe bułki, placki i dodatki, pozostaje Ci złożyć burgera i cieszyć się nim!