Podwędzanie na grillu gazowym
Podwędzanie na grillu gazowym
Wszystko, co musisz wiedzieć o podwędzeniu na grillu gazowym
Grillowanie z użyciem wiórów drzewnych lub pelletu to konieczność dla wszystkich zatwardziałych grillowiczów! Nie tylko dodają one mięsu nieodpartego smaku, ale także roztaczają wokół niego niebiański aromat, który z pewnością będzie wiodącym elementem Twoich (i Twoich sąsiadów!) letnich wspomnień przez wiele lat. Zastanawiasz się od czego zacząć i jak podwędzać potrawy na grillu gazowym? Nie szukaj dalej, przygotuj się, ponieważ ujawniamy wszystko, co musisz wiedzieć o podwędzeniu na grillu gazowym.
Narzędzia, których będziesz potrzebować
Skrzynka do wędzenia Broil King
Smoker Box doskonale nadaje się do używania wiórów drzewnych,aby dodać trochę dymu do grilla gazowego.Pojedyncza duża komora może pomieścić sporo wiórków przez dłuższy czas wędzenia i będzie idealnie równoważyć się na wierzchu rusztu.
Skrzynka na pellet Broil King
Pellet Smoker Box jest przeznaczony do wydajnego spalania pelletu drzewnego na grillu gazowym. Może siedzieć na górze Flav-R-Waves lub twoich siatkach. Strategiczne wycięcia pozwalają na optymalny przepływ powietrza, aby utrzymać palenie pelletu nadając duży, wędzony smak. Pudełko ma również wypustki, dzięki którym można użyć podnośnika do przenoszenia pudełka na grillu i z niego.
Skrzynka do wędzenia stalowa Broil King
Skrzynka stalowa do wędzenia Broil King została zaprojektowana tak, aby znajdowała się na osłonach Flav-R-Wave, bliżej źródła ciepła, co zapewnia lepsze spalanie. Posiada dwie komory i można dzięki temu wlać do jeden komory ulubiony wywar który doda wilgoci i smaku a do drugiej wiórki wędzarnicze, dzięki temu uzyskamy niesamowity aromat i smak potrawy.