System Do More
System Do More
System Do More, tłumaczony hasłem ,,zrób więcej na swoim grillu''
Czy można zaplanować i przygotować cały posiłek na swoim grillu Broil King? Można, a nawet więcej, dzięki linii akcesoriów premium do grillowania oszczędzających miejsce. Zostały one starannie zaprojektowane i skonstruowane w taki sposób, aby można było z nich wygodnie korzystać. Jeden grill, setki możliwości. To Twoje miejsce do grillowania, więc wykorzystaj je w pełni. Najwyższej jakości akcesoria do grillowania zmienią Twój grill w doskonałe urządzenie do rozrywki. Od codziennych akcesoriów po poszukiwane specjały Broil King ma wszystko, czego potrzebujesz do każdego posiłku w ciągu dnia. Poznajmy niektóre z tych możliwości.
Konfigurowalny system rusztów
Grille marki Broil king z serii Crown,Baron,Regal,Imperial posiadają ruszty które są zaprojektowane tak by w miejsce jednego rusztu umieścić idealnie wybrane akcesorium, jedynym wyjątkiem jest płyta żeliwna i kamień do pizzy które wymagają wyjęcia dwóch rusztów. Na poniższym filmie jest zaprezentowane w prosty sposób na czym polega system ,,Do More''
Kilka naszych ulubionych konfiguracji
1. Płyta żeliwna
Dokładnie dopasowana żeliwna plancha zajmuje miejsce 2 rusztów do grillowania. Płyta jest dwustronna z jednej strony płaska która umożliwia przygotowanie dań tj. jajka sadzone,boczek,placki ziemniaczane czy też amerykańskie pancakes. Druga strona płyty prążkowana idealnie nadaje się do przygotowania hamburgerów,warzyw i różnego rodzaju mięs.
Płyta żeliwna Baron/Crown BROIL KING
Płyta żeliwna Imperial/Regal BROIL KING
2. Wok żeliwny
Gulasz,potrawka czy dania kuchni Azjatyckiej z Grilla? Tak jest to możliwe z żeliwnym wokiem. Wok żeliwny idealnie pasuje w miejsce jednego z rusztów, dzięki temu z łatwością przygotujemy daną potrawę jedną ręką ponieważ wok będzie stabilny. Wok również może posłużyć jako frytkownica czy też umożliwi upieczenie chleba.
Wok żeliwny Imperial/Regal BROIL KING
Wok żeliwny Baron/Crown
3. Pojemnik na wiórki wędzarnicze
Do wędzenia na grillu gazowym potrzebna jest pomoc w postaci pojemnika do wędzenia. Możesz użyć wiórków lub pelletu do dodania dymu, a istnieje asortyment rodzajów drewna, aby bawić się smakami.Umieść pudełko do wędzenia nad jednym z zapalonych palników, zachowując jak największą odległość między nim a mięsem. Możesz to zrobić używając tylko palników po jednej stronie grilla. W zależności od tego, jak szybko spalają się zrębki lub pelety, będziesz musiał wymieniać i uzupełniać pojemnik wędzarniczy w trakcie procesu. Możesz zdecydować się na namoczenie zrębków lub dodanie aromatyzowanego płynu do pudełka wędzarniczego.
Skrzynka do wędzenia stalowa BROIL KING