Podwędzanie na grillu gazowym 0
Podwędzanie na grillu gazowym

Wszystko, co musisz wiedzieć o podwędzeniu na grillu gazowym

 Grillowanie z użyciem  wiórów drzewnych lub pelletu to konieczność dla wszystkich zatwardziałych grillowiczów! Nie tylko dodają one mięsu nieodpartego smaku, ale także roztaczają wokół niego niebiański aromat, który z pewnością będzie wiodącym elementem Twoich (i Twoich sąsiadów!) letnich wspomnień przez wiele lat. Zastanawiasz się od czego zacząć i jak podwędzać potrawy na grillu gazowym? Nie szukaj dalej, przygotuj się, ponieważ ujawniamy wszystko, co musisz wiedzieć o podwędzeniu na grillu gazowym.

 

Narzędzia, których będziesz potrzebować 

Smoker Box doskonale nadaje się do używania wiórów drzewnych,aby dodać trochę dymu do grilla gazowego.Pojedyncza duża komora 

może pomieścić sporo wiórków przez dłuższy czas wędzenia i będzie idealnie równoważyć się na wierzchu rusztu. 

      

 

 

Pellet Smoker Box jest przeznaczony do wydajnego spalania pelletu drzewnego na grillu gazowym. Może siedzieć na górze Flav-R-Waves lub twoich siatkach. Strategiczne wycięcia pozwalają na optymalny przepływ powietrza, aby utrzymać palenie pelletu nadając duży, wędzony smak. Pudełko ma również wypustki, dzięki którym można użyć podnośnika do przenoszenia pudełka na grillu i z niego.

 

 

 

 

60190 - Skrzynka do wędzenia stalowa Broil King

Skrzynka stalowa do wędzenia Broil King została zaprojektowana tak, aby znajdowała się na osłonach Flav-R-Wave, bliżej źródła ciepła, co zapewnia lepsze spalanie. Posiada dwie komory i można dzięki temu wlać do jeden komory ulubiony wywar który doda wilgoci i smaku a do drugiej wiórki wędzarnicze, dzięki temu uzyskamy niesamowity aromat i smak potrawy.

 

 

 

 
 

Wybór paliwa

Następnie chcesz wybrać źródło paliwa do swojej wędzarni. Masz wiele opcji, z których każda stworzy inny profil smakowy. Sprawdź różne opcje i pamiętaj, że możesz mieszać zrębki i pellety, aby tworzyć unikalne kombinacje.

 
Najbardziej kultowy smak. Hickory ma intensywny smak wędzenia i często kojarzy się ze smakiem bekonu lub wędzonej szynki. W 100% naturalny, bez wypełniaczy, spoiw i dodatków. Worek do wielokrotnego zamykania o wadze 9kg.
Pellet ten jest z orzecha amerykańskiego i idealnie pasuje do: wołowiny, wieprzowiny, drobiu i warzyw.
 
 
 
 
 
 

Pellet do wędzenia mieszanka Grille BROIL KING 63939

Mieszanka klonu, dębu i wiśni. Idealna do codziennego gotowania mieszanka Griller's Select Blend dodaje delikatnego, słodkiego dymu dla wyrafinowanego smaku. 100% Naturalny bez wypełniaczy, spoiw i dodatków. Worek do wielokrotnego zamykania 9 kg.                                                                                        Pellet ten idealnie pasuje do  wołowiny, wieprzowiny, drobiu, warzyw, ryb lub pizzy

 

Pellet do wędzenia mieszanka Smoke BROIL KING 63930

Mieszanka klonu, hikory i wiśni. Ten wybór pelletu jest popularny wśród mistrzów grillowania. Nuty słodyczy towarzyszą mocnemu dymowi z hikory, tworząc złożony i zrównoważony smak. 100% Naturalny bez wypełniaczy, spoiw i dodatków. Worek do wielokrotnego zamykania 9 kg.

Idealne do potraw z wołowiny, wieprzowiny, drobiu i warzyw

 
 

Pellet do wędzenia z jabłoni 9kg BROIL KING 63923

Precyzyjnie wykonana mieszanka jabłka i dębu, która tworzy subtelny i owocowy, słodki dym. Nasze pellety są w 100% naturalne i nie zawierają wypełniaczy, spoiw ani dodatków. Dostępny w zamykanej torbie o wadze (9 kg).

Idealne do potraw z  wołowiny, wieprzowiny, drobiu i warzyw.

 

Pellet do wędzenia z jadłoszynu 9kg BROIL KING 63921

 
Ta mieszanka jadłoszynu i dębu tworzy tradycyjny, południowo-zachodni smak dymu. Jadłoszyn, najodważniejszy z naszych paliw w postaci pelletu drzewnego, w naturalny sposób poprawia smak różnych produktów spożywczych i jest idealny do dziczyzny i czerwonego mięsa. Pellety są w 100% naturalne i nie zawierają wypełniaczy, spoiw ani dodatków. Dostępny w zamykanej torbie o wadze 9kg.
 
 
 
 
 

Wiórki wiśnia GRILLPRO 00240

Wiórki wiśniowe najlepiej pasują do ryb, owoców morza oraz serów.

 

Wiórki olcha GRILLPRO 00250

Wiórki olchowe najlepiej pasują do wieprzowiny, baraniny, drobiu oraz ryb.

 

Wiórki jadłoszyn GRILLPRO 00200

 Wiórki z jadłoszynu pasują najlepiej do wołowiny, wieprzowiny, jagnięciny, drobiu oraz ryb.

 

 

Wiórki orzesznik GRILLPRO 00260

Wiórki idealni pasują do wołowiny, wieprzowiny, dziczyzny oraz serów

 

 

 

Wiórki jabłoń GRILLPRO 00230

 
Czas to wszystko

Czas naprawdę ma znaczenie, jeśli chodzi o wędzenie. Twoje jedzenie będzie potrzebowało co najmniej 20 minut, aby osiągnąć smak wędzenia, do którego dążysz.
 
 
Namoczone czy nienamoczone...

Istnieje wiele dyskusji na temat tego, czy należy namaczać zrębki w wodzie przed paleniem. Wielu twierdzi, że moczenie zrębków zapobiega ich przedwczesnemu wypaleniu. Niektórzy twierdzą, że mocząc wióry, przedłużasz tylko optymalne grillowanie, podczas gdy inni sugerują namoczenie połowy i wymieszanie ich z suchymi wiórami. My zalecamy moczenie przez co najmniej 30 minut, jednak wszystko sprowadza się do osobistych preferencji, dlaczego więc nie poeksperymentować i zobaczyć, co działa najlepiej dla Ciebie?
 
 
 
 
 

Komentarze do wpisu (0)

Zaloguj się
Nie pamiętasz hasła? Zarejestruj się
Telefon 22 1234 992
do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium